Toplumun her alanında hukuka duyulan ihtiyaç kendisini toplumun en küçük yapı taşı olan aile kavramında da göstermektedir. Aile unsurunu oluşturan bireyler arasında görülebilecek her uyuşmazlık beraberinde hukuki bir süreci de getirmektedir.
Evlilikten başlayarak, evliliğin sona ermesine varan bir süreçte evlilik birliğini oluşturan eşlerin birbirlerine karşı sahip oldukları hak ve yükümlülüklerin ihlali durumunda ya da evlilik birliğinin devamının sağlanmasının taraflardan beklenemeyecek ölçüde sarsılması durumunda boşanma aşamasında tarafların hukuki desteğe ihtiyacı bulunmaktadır.
Bu kapsamda; aile hukukundan kaynaklı davalarda başta boşanma davası olmak üzere, koruma tedbiri kararı alınması, hukuka aykırı bir şekilde alınmış koruma tedbirlerine itirazların yapılması, ayrılık davaları, velayet, nafaka gibi davalarda da hukuki hizmet sunulmaktadır.
Hukuki hizmet sunarken, toplumun en hassas birimi olan aile kavramına saygı ön planda tutularak, tarafların uzayan hukuki süreçlerle yıpranmalarının önüne geçmek maksadıyla öncelikle makul bir anlaşma zeminde birleşmeleri teşvik edilir. Ne var ki, tarafların isteği doğrultusunda çekişmeli boşanma süreci başlatıldığında ise süreç boyunca avukatlık hizmeti büyük bir titizlikle sürdürülmektedir.